erotik shop
Bugun...
15 Temmuz'u İdrak Etmek..


Cihat Akyürekli Fikir Zemini
www.facebook.com/cihat.akyurekli
 
 
facebook-paylas
Tarih: 15-07-2018 15:16

1908’den beri yani Abdulhamit Han’ın kafese alınarak yönetime İttihat ve Terakki Partisi el koyduğundan bugüne kadar, devlete ve millete karşı yapılan darbelerin tamamında bir başarıdan söz edilebilir. Darbeciler karşılarında halk gücünü görememenin verdiği rahatlıkla diledikleri gibi anayasa yaptılar, devleti ve milleti hizaya çektiler, millete istikamet belirlediler. Bütün bunları yaparken karşılarında direnç gösterenlere akla hayale gelmeyecek yöntemlerle işkence, hapis ve sürgünü reva gördüler. Her darbeden sonra bu ülkenin entelektüellerinin, aydınlarının canına okundu. Hiçbir darbeciden hesap sorulamadı, ülkeye verdikleri zararları hiçbir iktisatçı ortaya koyamadı. Darbeciler kendi hayatlarını paşa paşa yaşayarak ölüp gittiler.

Ancak 15 Temmuz 2016’da bir takım askerlerin ordu hiyerarşisini gözetmeksizin ordu içinde tüm kademeleri etkileyecek bir dalga yaratarak yapmak istedikleri darbe girişimine bir direnç gelişti.
Halk kendi devletine, hükümetine karşı yapılan bu pervasızlığa karşı koydu. Üzerine tankların sürülmesine rağmen darbeciye karşı konulması bu ülke tarihinde bir ilktir. Halk kendi seçtiği hükümete karşı yapılan bu kanun dışı darbe/işgal girişimine ölümcül bir direnç göstererek darbenin başarılı olmasını engelledi.

Başta Cumhurbaşkanı ve Başbakan, daha sonra Meclis’te “bugün bize düşen ölmektir” diyen Bekir Bozdağ’ın darbeye geçit vermeyecek cesaret dolu açıklamaları bu ülkedeki bütün darbe sevicilerine birer tokat gibi indi.

Bu darbeye karşı konulması yalnızca birkaç çapulcuya karşı yapılmamıştı; 1950’den beri müttefik bilinen dünyanın süper gücü ABD’ye ve üyesi olmaya çalıştığımız AB’ye karşı bir dirençti. Bu devletler böylesi bir darbe girişimine karşı başarılı olan halk gücünü bir ay sonra tebrik etmeleri meselenin ne boyutta olduğunu göstermeye yeter. Darbenin bir numaralı örgüt liderinin ABD'de CIA'ya 60 km yakınlıkta bir malikanede yaşıyor olması ABD'nin nasıl bir müttefik olduğunu da göstermiştir.

Hele hele darbecilerin sığındıkları ülkelerde ilk mahkemelerde serbest bırakılmaları ve darbecilere kol kanat germeleri meselenin boyutlarını açık seçik ortaya koymuştur. Bu ülkelerin darbe zamanında gösterdikleri tavırları aklı başında bir devlet hiçbir zaman unutmayacaktır...

15 Temmuz direnişiyle birlikte öyle benziyor ki bu ülkede darbeler dönemi kapanmıştır. Bu toprakların ekmeğini yiyen bir tek asker halka karşı tankları süremeyeceğini öğrenmiştir. Halk, kendi seçtiği iktidarı ancak kendisinin değiştirebileceğini bunun dışındaki diğer bütün seçenekleri gayrimeşru gördüğünü ilan etmiştir.

Darbeler dönemi kapandığına göre artık sivil siyasetin öne çıktığı ve devlet idaresinin bütün yönleriyle halkın memnuniyetini esas alacak şekilde düzenlenmesinin zamanı gelmiştir... 
15 Temmuz'da tereddüt etmeden severek canını verebilen şühedayı saygıyla ve minnetle yad eder, gösterilen kahramanlığın her darbe sevicisine ibret olmasını dileriz...



Bu yazı 621 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
SON YORUMLANANLAR HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
YUKARI