erotik shop
Bugun...
Hükümetimiz mi yoksa muhalefetimiz mi daha ilerici?


Zekeriya Menak Fikir Zemini
 
 
facebook-paylas
Tarih: 24-05-2016 23:34

Modernleşme süreci ile birlikte Batılaşma politikaları toplumsal, kültürel, zihinsel, düşünsel değerlerimizin taşıyıcısı olan pek çok kavramı dolaşımdan kaldırmak için onlara resmen itibar suikastı düzenlemiştir.

Batılaşma süreci malumunuzdur ki pek çok kavramı önemsizleştirmiş ama buna karşılık pek çok kavramı bayraklaştırarak yeni düşünce ve yaşam tarzları alanı inşa etmeye yönelmiştir.

Modernleşme süreci Dünya için artık bir kader hükmündedir. Yaşanan bir kader; yaşanması mümkün bir kader! Kimi yerde ise zorla ve farklı amaç ve araçlarla yaşatılan bir kader!

Kimlik ve aidiyet duygusu hiç kuşkusuz çelik bir leblebi gibi düşünce dünyasının çiğneyip tüketemediği bir olgu! Bu çerçevede kimliklerin yüceltilmesi ve alçaltılması belli politik angajmanların dolaşıma sokulmasıyla yakından alakalıdır.

Devlet, modern dünyanın en büyük tanrısıdır. Ve devlet inşa eder. Ve devlet yok eder. Ve devlet yok etme zeminini ve meşruiyetini hazırlar. Ve Devlet var etme, yaratma ve inşa etme zeminini ve meşruiyetini hazırlar.

Modern Türkiye Cumhuriyeti köklü yıkımın, yepyeni bir inşanın güçlü, heyecanlı, iddialı taşıyıcısı konumundadır.

Modern Türkiye'nin tartıştığı, tartışıp bugünlere taşıdığı en önemli kavramların listesi yapılırsa herhalde ilericilik bu listenin ön sıralarında yer alır.

Bilgi araçlarının yaygınlaşmasıyla birlikte, bilginin ve bilgi kaynağının merkezi olarak algılanan pek çok kurum ve şahıs değerden düşmüştür.

Bu kadar uzun peşrevden sonra isterseniz doğrudan başlıktaki sorunun tartışmasına geçelim?

İlerlemek liberal bireyci toplum tasarımında mı karşılığını bulur yoksa daha çok kollektivci politik söylemlerde mi karşılığını bulur?

Mesela Ak Parti'nin ekonomi-politiğini aşma konusunda iddialı tek bir parti var mı?

Ak Parti'nin sosyal, ekonomik, siyasi vaatlerini aşan ufuz sahibi bir siyasi oluşum var mı?

Ak Parti'nin, isterseniz tek parti olmanın avantajlarını, isterseniz de gerçek bir halk hareketinin taşıyıcı merkezi olarak kabul edelim son 12 yıldır gerçekleştirdiği atılımı ufkuyla on yıllar önce aşabilen bir parti var mı?

İdeolojik bağnazlığını aşamamış, kendi içindeki fraksiyon farklılıkları arasındaki çatışmanın tazyikiyle ufkunu dünyaya açamamış pek çok kırık dökük siyasi partinin iktidara geldiğinde taşıma sorumluluğu duyacağı ne tür proje ve düşünceleri var acaba?

Mesela Refah Partisi muhalefette olduğu dönemlerde bütün imkansızlıklarına rağmen ellerindeki belediyelerde ürettiği hizmetlerle pek çok toplumsal kuşatılmışlığı yarmaya başarmıştır.

Buna benzer şekilde muhalefette olmasına rağmen ellerindeki belediye politikalarıyla Ak Parti'nin çalışma ufkunu zorlayan hangi parti vardır?

Ellerindeki büyükşehir belediyeleriyle bile iktidara rakip olamayan partiler hangi koşullarda, hangi nesnel kriterlerle Ak Parti ile mücadele edebilirler?

Milletin çocuğunun eline silah verip devrimcilik oynayan anksiyete gruplarını da buna dahil ederek soruyorum; hakikaten bol keseden vaat vermekle bile somut politikalarının uç kısmına düşünce ufkunuzla ulaşamadığınız bir iktidar partisiyle nasıl bir siyasi mücadele vereceğinizi düşünüyorsunuz?

 Milleti cahillik, ilericilik martavalı üzerinden artık beslemediğinize göre siz hangi düşüncelerden besleniyorsunuz gerçekten?

Mail: [email protected]

Twitter: @zekeriyamenak



Bu yazı 1272 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
SON YORUMLANANLAR HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
YUKARI