erotik shop
Bugun...
Bedavadan Müslüman Olana, Cennet Var mı?


Cengiz Akalın Fikir Zemini
 
 
facebook-paylas
Tarih: 13-09-2018 11:22

Allah Kur’an’da bir çok ayette ‘Kur’an, Siratel Müstakim’e (doğru yola) ve hidayete erdirir’ diye buyurmaktadır.

Sorarım sizlere; ‘ilmihal, hadis, tefsir, fıkıh, kelam gibi kitapları veya Hoca, Şeyh, Alim, Seyda, Molla, Doçent ve Profesörün yazdığı herhangi bir kitabı okuyarak Müslüman olan bir gayrimüslim duydunuz mu? gördünüz mü?’.

Duyamazsınız, göremezsiniz! Çünkü; Allah’ın buyurduğu gibi sadece kitaplardan Kur’an Siratel Müstakim’e (doğru yola) ve hidayete erdirir.

Yine sorarım sizlere; ‘Müslüman toplumlarda, Müslüman anne-babadan doğmuş, Müslüman olduğunu iddia eden herhangi bir kişinin, Kur’an okuyarak, özgür iradesi ile seçerek, düşünerek ve aklederek Müslüman olduğunu duydunuz mu? gördünüz mü?’.

Duyamazsınız, göremezsiniz! Çünkü; Müslüman toplumlarda, Müslüman anne-babadan doğmuş, Müslüman olduğunu iddia eden hiçbir kişi Kur’an okuyarak, özgür iradesi ile seçerek, düşünerek ve aklederek Müslüman olmamıştır.

Sizler bu şekilde İslam dinini seçip Müslüman oldunuz mu? Cevabınız ‘hayır’ olmuştur değil mi?

Yani bizler; bilişsel, duyuşsal ve psikomotor hiçbir gayret sarf etmeden bedavadan Müslüman olmuş ve cennet istiyoruz!

***

Tarihleri boyunca ve günümüz dünyasında, Müslüman olduğunu iddia eden kişiler, anne- babasından gördüğü, okuldan öğrendiği veya birkaç hoca kılıklılardan dinlediği yalan yanlış, eksik gedik bilgileri İslam dini…

Gördüğü, öğrendiği ve dinlediği şeyleri yapmayı da Müslümanlık olduğunu zannetmiş ve zannetmektedir.

Ne yazık ki; Kur’an’ı okuyarak, özgür irademizle seçerek, düşünerek ve aklederek tercih etmediğimiz İslam dinine tabi olduğumuzu iddia ediyor ve buna uygun bir Müslümanlığı yaşıyoruz. Tabi ki yaşadığımız Müslümanlıksa!

***

Kur’an’ı Kerimde yüzlerce ayette Allah bizlere sorular sorarak ‘akletmemizi ve düşünmemizi’ emretmektedir.

Popüler kelimelerle ifade etmek gerekirse; ‘Allah felsefe yapmamızı emrediyor’.

Bu vesile ile her zaman demişimdir ‘en büyük felsefe kitabı Kur’an’dır’ diye.

Çünkü Allah, okumamızı, bizlere sorular sorarak soru sormamızı, düşünmemizi, akletmemizi ve özgür irademizle İslam’ı seçip Müslüman olmamızı istiyor.

Allah, aklını kullananları muhatap alıyor.

Allah, bilinçli olarak yapılanları kabul ediyor.

Allah, irademizi görmek istiyor.

Yani taklitçi olmamızı istemiyor Allah!

***

Müslüman toplumlarda on binlerce Hoca, Şeyh, Alim, Seyda, Molla, Doçent, Profesör vb. sıfatlara sahip zevatlar ve bunların kurmuş oldukları cemaat, tarikat, örgüt ve oluşumlar, tarihleri boyunca ve günümüz dünyasında, her zaman ve her yerde birbirleri aleyhine konuşmuş, birbirlerini sapıklık ve küfürle itham etmiş ve ‘bizler necat (kurtuluş) ehliyiz, diğerleri bizlere katılmasalar helak olacaklar’ demişler ve demekteler.

Bunlar birbirlerine bu kadar düşman oldukları halde ortak bir noktada fikir birliği yaptıkları görülmektedir. Ama tek bir ortak noktada!

Bu ortak nokta ne mi?

El cevap: Bu zevatlar ve bunların kurmuş oldukları cemaat, tarikat, örgüt ve oluşumlar sözleşmiş ve anlaşmış bir şekilde, kendilerine tabi olan kişilere ve Müslüman toplumlara durmadan şu cümleleri söyler ve dikte ederler: ‘Sizler asla Kur’an’ı okuyarak anlayamazsınız. Kur’an’ı anlayabilmeniz için bizim yazdığımız ilmihal, hadis, tefsir, fıkıh, kelam gibi kitapları ve bizden olan Hoca, Şeyh, Alim, Seyda, Molla, Doçent ve Profesörleri dinleyip, onların yazdıkları kitapları okumak zorundasınız’.

Evet, işte bunların tek ortak noktaları Kur’an okumaya engel olmalarıdır!

Bu şekilde Allah’a en büyük iftirayı atıp, hakaret ediyorlar da farkında değiller. Niye mi?

Çünkü Allah, Kur’an’da birçok ayette ‘bu kitabı anlayasınız diye kolaylaştırdık’ demektedir.

Allah bunu derken sadece Hoca, Şeyh, Alim, Seyda, Molla, Doçent ve Profesörlerin anlayacağı şekilde kolaylaştırdık demiyor.

Bütün insanların anlayacağı şekilde kolaylaştırdık diyor.

Sorarım sizlere; Allah Hoca, Şeyh, Alim, Seyda, Molla, Doçent ve Profesörlerin anlayacağı bir kitap göndermiş olsaydı, diğer insanları niye sorumlu tutup imtihan etsin?

‘Bu kitaptan sorumlu tutulacaksınız’ diye niçin bizleri uyarsın?

Yine sorarım sizlere; Allah insanlarla alay etmek için anlayamayacakları bir kitap göndermiş olabilir mi? (haşa). Böyle bir ihtimal dahi olabilir mi? Kesinlikle hayır!

Kur’an anlaşılmaz bir kitap olabilir mi? Hayır, hayır, hayır…

Peki ‘Kur’an’ı okuyarak anlayamazsınız…’ diyenler Müslüman olabilirler mi?

 

***

Şimdi sizlere, (daha önce izlemiş olabilirsiniz) Jeffrey Lang isimli önceden ateist olan matematik profesörünün sadece Kur’an okuyarak nasıl Müslüman olduğunu kendisinin anlattığı videonun (Türkçe altyazılı) bağlantı (link) adresini yazıyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=bLQ6pCDIKXg

Lütfen dikkat! İlmihal, hadis, tefsir, fıkıh, kelam gibi kitapları veya Hoca, Şeyh, Alim, Seyda, Molla, Doçent ve Profesörün yazdığı herhangi bir kitabı okuyarak değil!

Kur’an’ı okuyarak Müslüman olmuş bir kişi.

Mümkünse baştan sona dikkatli bir şekilde izleyiniz. Hatta indirip birçok kez izlemeniz yararınıza olacaktır. Özellikle videoda 31. dakikanın 7. ve 13. saniyeleri arasını birçok kez izleyiniz.

Kur’an’ı okuyarak, özgür iradesi ile seçerek, düşünerek ve aklederek Müslüman olmuş binlerce örnekten biridir Jeffrey Lang. Bu kişler bilişsel, duyuşsal ve psikomotor gayret sarf ederek Müslüman olmuşlardır.

Bizler gibi bedavadan Müslüman olup cennet isteyenlerden değiller yani!

Ne kadar ilginç değil mi? Bizim gibi Müslüman anne-babadan doğmamış, Müslüman toplumda yaşamamış ve ateist olanlar Kur’an’ı okuyor, anlıyor ama bizler anlayamıyoruz!

Bu videoyu izlerken Allah’ın ‘Kur’an, Siratel Müstakim’e (doğru yola) ve hidayete erdirir’ ayetinin mucizesine şahit olacaksınız.

Selametle.



Bu yazı 1898 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
SON YORUMLANANLAR HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
YUKARI